BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


30 de gener 2009

Periodisme i medi ambient


Seguint amb els comentaris de la darrera entrada del blog referent a la importància de la comunicació de la informació a la societat en matèria de medi ambient i renovables, el passat dimecres 28 de Gener vam assistir a una interessant jornada celebrada per la Fundación Gas Natural que tenia per títol: PERIODISME I MEDI AMBIENT.

Durant l’acte es va presentar un llibre en el que es descriu l’evolució d’aquesta vessant periodística que segueix amb interès tota l’evolució del camp de les renovables.

Tot i que els “espais publicitaris” de l’empresa organitzadora i la administració van ocupar massa temps en aquesta jornada, les intervencions dels principals protagonistes en el camp de la informació van permetre entendre als assistents quina és la situació actual i els reptes pels propers anys.

Un dels principals “handicaps” amb els que es troben els periodistes és la necessitat de coneixements tècnics per a poder realitzar la seva tasca d’informació. Es presenta complicat poder transmetre un missatge que té un origen moltes vegades ple de tecnicismes que compliquen provocar cert interès en el receptor final.

La tasca no és fàcil i l’interès que aquests articles han creat a la societat fins al moment ha sigut bastant millorable. De tota manera, des de l’administració es va llençar una promesa d’ajut a aquesta tasca comunicadora i el Departament de Cultuta i Mitjans de Comunicació està treballant en un pla per a facilitar aquesta introducció en els mitjans de comunicació d’una manera més efectiva.

Podeu llegir un resum de la jornada i les ponències en el següent link.


.-