BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


03 de gener 2009

2009 any per a REinventar-se


Aquest any que tot just comencem es presenta com un autèntic repte per a totes les empreses del nostre país. L’època en que la feina trucava a la porta de les empreses sembla haver acabat i ara ha arribat el moment en que les organitzacions cerquin nous reptes mitjançant el potencial del que es disposa dins de la pròpia casa: “Ha arribat el moment de reinventar-se.”

Una gran frase que en moments crítics serveix per obrir molt el punt de mira.

En moments com els que vivim actualment, la gestió del canvi es planteja del tot vital. És més, segons el meu entendre, l’època en que el canvi només es plantejava en situacions “especials” ja ha acabat i les petites i mitjanes empreses han de començar a implementar estratègies semblants a les de les grans multinacionals.

Si bé no podem comparar volum de negoci i números que en elles es mouen, sí que s’ha d’intentar assumir certes tendències com pot ser la convivència diària amb el canvi. Joint Ventures, fusions, escissions, OPAs... el ritme frenètic en les grans empreses promou que només les empreses que gestionen amb eficiència i eficàcia el canvi poden sortir enfortides en situacions de crisi com l’actual.

Una de les claus per adoptar aquestes formes d’actuació és la que el companys de Mints Mind ens presentaven al seu blog: la xarxa empresarial virtual

Clústers, associacions d’empreses, plataformes... tenim la sort de trobar-nos en un país ric en idees, innovació i emprenedors. És el moment de començar a aprofitar-ho.