BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


07 de juliol 2009

RSC – Un model realment sostenible?


9.630.000 és el número d’entrades que apareixen a Google quan introduïm les sigles “RSC”. No arriba a les 28.500.000 referències de la paraula “sustainability” però és una xifra prou respectable.

En el primer link, aquesta és la definició que trobem a la Wikipedia:

RSC (Responsabilitat Social Corporativa) también llamada responsabilidad social empresarial (RSE), puede definirse como la contribución activa y voluntaria al mejoramiento social, económico y ambiental por parte de las empresas, generalmente con el objetivo de mejorar su situación competitiva y valorativa y su valor añadido.

Interessant definició en el que cal destacar la paraula “generalmente”.

“Generalment” aquest és un dels objectius de l’organització que l’aplica però difícilment pot ser l’únic. Per a millorar la situació competitiva de l’organització l’aplicació de la RSC hauria de resultar eficaç i eficient en un sistema preparat per a la seva introducció. Però, què passa si el sistema no proporciona les condicions mínimes necessàries per a la seva aplicació?

La RSC es troba en un moment clau per a la seva adopció dins del nostre mercat. La seva introducció en les nostres organitzacions aporta un valor afegit innegable però actualment penalitza la seva activitat i competitivitat en un mercat ofegat per la manca de solvència i liquiditat i al que se li exigeix una eficiència i productivitat que no entén dels valors que la RSC professa.

Moment clau per tots els sector de l’economia del país però vital per a un model que tot just inicia les seves primeres passes en la nostra societat. Un model que necessita de tots els agents per a la seva supervivència i la seva implantació final amb tots els avantatges que això comportarà a la nostra societat civil.

En aquesta línia, actua el COPEVO (Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental) que està desenvolupant una guia sobre RSC i que veurà la llum en els propers mesos. ÀBAC Enginyers hi apareixerà com un dels exemples pràctics de la seva aplicació.

.-