BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


16 de juny 2009

European Future Energy Forum Bilbao'09

Tal i com ja vam comentar ara fa uns dies, ÀBAC Enginyers va estar present en la passada edició del European Future Energy Forum de Bilbao.


En la exposició es van presentar diferents projectes d’estudis d’arquitectura i enginyeries d’arreu del món en els que l’eficiència energètica i la integració de les energies renovables eren la seva característica més significativa.


Aquesta va ser una molt bona oportunitat per a tenir un intercanvi d’impressions amb altres professionals del sector i la manera com ells plantegen els seus projectes i línies d’I+D.

En la resta de la Fira hi havia expositors que presentaven projectes molt ambiciosos amb col·laboracions internacionals que mostren l'interés que aquest mercat comença a despartar en zones del món com l'Orient mitjà.
També l'Ente Vasco de la Energia , patrocinador del fòrum, presentava alguns dels projectes més importants que està realitzant en l'actualitat.
ÀBAC Enginyers va presentar els projectes:

Projecte EE+. La casa passiva en el Mediterrani.

En col·laboració amb Saunier Duval, s’han introduït una sèrie de propostes tècniques que s’adapten de forma senzilla a l’ arquitectura espanyola amb l’objectiu d’assolir l’òptim nivell de confort a la vivenda unifamiliar, amb el mínim consum d’energia.





CEIP Catalunya (St. Cugat).

Projecte que no vol només incidir en la reducció de emissions de CO2 durant l’ús del edifici, sinó que vol incloure uns materials de construcció de baix impacte mediambiental tant a nivell de recursos i toxicitat com d’energia incorporada en el propi material.






Edifici Alexandra.

Tot i que ja va ser presentat durant la Feria Internacional de Madrid – Genera ’09, el comitè ha volgut tornar a donar-li cabuda a aquest projecte donada la seva importància en l’aplicació de mesures passives i actives d’un gran valor mediambiental en edificis de vivenda protegida.






_