BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


13 de maig 2009

25 anys d'energia eòlica


Ara fa 25 anys que es posava en marxa el primer camp eòlic d'Espanya, ubicat en Garriguella (Girona) amb la finalitat de demostrar la viabilitat de la força del vent com agent d’energia no contaminant. Aquest camp, avui fora de servei, disposava de 5 aerogeneradors (24Kw cadascun) que donaven llum a 60 famílies. Aprofitant l’efemèride, el Museu de la Ciència de Terrassa presenta fins el dia 31 d’aquest mes l’exposició amb la que EolicCat està celebrant el 25è aniversari del primer camp eòlic

En l’actualitat un molí es capaç de generar suficient energia per satisfer la demanda de 2.500 famílies. De fet, la capacitat actual dels aerogeneradors, es tant important que amb 30 d’aquests, es podria donar servei al consum domèstic del municipi de Terrassa, deixant de produir 200.000 tones de CO2. És per tot això, que l’ajuntament de Terrassa està estudiant la possibilitat d’instal·lar aerogeneradors petits en alguns edificis per aprofitar aquesta energia.
.-