BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


15 de març 2009

CLUSTERS URBANS. III Edició.

El dijous dia 12 de Febrer vam assistir a la III Edició de la Jornada dels Clústers Urbans celebrada al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Organitzat per http://www.22barcelona.com/la jornada va proposar diferents versions d’èxit de Clúster internacionals cercant les claus per a la creació de Clústers a Catalunya. És ben cert que aquest no és un sistema del tot nou al nostre país ja que actualment existeixen més de 100 Clústers a Catalunya. La degeneració en lobby, els temps de crisi i altres es presenten com les principals amenaces a les que s’han d’enfrontar els Clústers de nova creació.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va fer una errada de cloenda de la primera meitat de la jornada en la que va remarcar amb molt d’èmfasi la clara aposta que en fa la seva ciutat amb la creació del districte 22@.

Les sessions paral·leles van resultar força interessants i dividides en diferents camps d’actuació. ÀBAC Enginyers va assistir a les sessions sobre eficiència energètica en la que es van mostrar diferents exemples de països nòrdics que van potenciar la relació inter-empresarial amb els diferents governs per tal de potenciar accions enfocades a la millora de l’eficiència energètica.

Si bé es va demostrar que encara ens queda molt camí per recórrer, també va quedar prou clar que les accions que s’estan promovent des de l’administració van pel bon camí.

.-