BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


14 de febrer 2011

NOU PARTNER GREEN BUILDING: APSA

Ara fa unes setmanes hem rebut la notícia que el darrer projecte que vam presentar al programa Green Building ha rebut l’acceptació final i Aigües el Prat a passat a formar part dels socis del programa. El projecte avarca un edifici de 2.187,4 metres quadrats, destinat a la nova seu de la companyia d’aigües. Entre les instal·lacions més significatives figuren una xarxa separativa d’aigües residuals i pluvials, la generació tèrmica de fred calor mitjançant un sistema d’intercanvi geotèrmic, un sistema de climatització que aporta aire exterior a través de recuperadors de calor i una instal·lació fotovoltaica. Amb aquest projecte Aigües del Prat i els arquitectes José Juan Martínez i José Manuel del Llano, junt amb Àbac, han fet una aposta ferma per dotar el nou edifici de mesures de sostenibilitat, eficiència energètica i respecte pel medi ambient. No cal dir, que el client s’ha mostrat molt satisfet amb la seva adhesió i, tal i com comenta el seu Gerent Jordi Miró, “Esperem respondre a la confiança dipositada en la nostra proposta de nou edifici per a la Seu Central d’Aigües del Prat, S.A., segurs de que durem a terme la execució del citat edifici emprant la tecnologia d’estalvi energètic prevista i amb tota la eficàcia necessària.”


Aquest serà d’altra banda el darrer projecte Green Building gestionat a partir del punt nacional del CREVER a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Actualment, com que en la majoria de països europeus han deixat d’existir aquests Punts de Contacte Nacional la direcció l'assumeixen directament els responsables del Programa en la Comissió Europea. .-