BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


14 de setembre 2010

CONCURSOS i LICITACIONS: TANCAT PER VACANCES?

Lligat una mica amb el darrer post publicat en aquest bloc, voldria comentar un aspecte relatiu als concursos que any rera any no deixa de sorprendre’m. ¿Per què es convoquen tants concursos de projectes durant el mes d’Agost?

No és cap notícia destacada dir que el país desapareix/para/frena/estiueja durant el mes d’Agost. És cert que potser aquest fet contrastat ha reduït mínimament els darrers anys, però estarem d’acord que si et quedes treballant el mes d’Agost qualsevol problema que depengui d’un agent extern difícilment es resoldrà fins Setembre.

Llavors perquè s’inicien concursos el mes d’Agost. Les licitacions es publiquen just abans de vacances. Per una banda ho entenem, ja que l’administració abans de marxar de vacances pensa en deixar el tema enllestit i així es pot començar el Setembre amb obertura de pliques i resta del procediment d’adjudicació.

Però d’altra banda, els tècnics que han d’elaborar la proposta es queden:

- Sense possibilitat de consulta a l’òrgan licitador de tipus administratiu o tècnic.

- Amb immenses dificultats per preparar tota la documentació administrativa que necessita de certificats oficials.

- Preparant una proposta que podria recollir moltes i bones millores beneficioses per incrementar el nivell qualitatiu de les propostes tècniques, però que no ho fa per falta de disponibilitat de recursos i col·laboradors...

I, tot i no tenir gaire importància, sense unes merescudes vacances...

.-