BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


04 d’octubre 2008

El Calafate: petits grans de sorra

El Calafate és un petit poble de marcat caire turístic a la regió de la Patagonia (Argentina) on el Perito Moreno n’és el seu principal estendard.

Des del moment que entres a qualsevol supermercat i no et faciliten bosses de plàstic per emportar-te els teus productes (està prohibit segons ordenança municipal per evitar la contaminació que aquestes bosses produeixen si se’n fa un mal ús), veus que la seva població és conscient dels recursos que la naturalesa els ha regalat i en fan una defensa conscient i responsable.

Tot passejant pel seu carrer principal, on es concentren la majoria de comerços, ens trobem amb una curiosa distribució de tendes artesanals i de productes de la zona en casetes de fusta. A les seves taulades trobem una solució molt interessant: cobertes enjardinades.


La coberta enjardinada aporta cobertura ambiental sobre la zona per on més pèrdues tèrmiques es generen (les cobertes dels edificis) permetent, gràcies a la generació d’una barrera de vapor i al seu alt grau d’aïllament establir unes condicions idònies en matèria d’aïllament i per tant d’estalvi energètic.
No valorarem ara l’estalvi que es pot generar en aquest cas en particular però s‘ha de reconèixer que la iniciativa és, si més no, pintoresca i fotogènica aportant un altre petit gra de sorra en la conscienciació relativa a la sostenibilitat i l’eficiència energètica