BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


22 de juny 2008

Assistència a la jornada formativa de l’Aijec: Comunicació i lideratge

El passat 19 de Juny es va celebrar a la Facultat de Ciències econòmiques i empresarials de Reus de la Universitat Rovira i Virgili una jornada formativa organitzada per l’AIJEC Tarragona
En Xavier Saltó i Miquel Sánchez van assistir a aquesta primera jornada organitzada per l’AIJEC Tarragona i que va ser un èxit en assistència que va sorprendre fins i tot als organitzadors, tal i com ens va comentar durant el coffee break l’Ana Tarragona (Presidenta de l’AIJEC Tarragona).

Els ponents provenien de diferents sectors i aquest fet va permetre comptar amb tot un seguit de variades reflexions, conclusions i narracions d’experiències personals.

Ponents de la jornada:

Jordi Cartañà – Periodista de la Cadena SER
Josep Maria Arias – Cap de comunicació de la URV
Xavier Bas – Director de comunicació de Caixa Tarragona
Antonio Velasco – Cap de comunicació interna de BIC Graphic
Josep Bertrán – Cap de relacions externes de Repsol YPF.


Comunicació i lideratge
Els temes tractats van girar entorn a la comunicació necessària en el lideratge i la comunicació interna dins de les organitzacions.

Si bé es cert que cada ponent va enfocar les seves exposicions i reflexions en el marc de les seves pròpies organitzacions, les conclusions finals demostraven que la comunicació interna (descendent i ascendent) pot ser tant o més important que l’externa. Ambdues són factors crítics en l’esdevenir de l’empresa i, malgrat que les empreses dediquen força recursos a l’externa envers l’entorn (macro i micro) en que es mou l’empresa, la comunicació interna encara es presenta com una assignatura pendent en la majoria de les organitzacions.

“Comunicació interna: lluitar contra la incertesa, lluitar contra el no saber.”