BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


10 de juny 2011

Projecte per al nou Centre Fraternal d'Òdena: certificació energètica A

Àbac Enginyers, juntament amb l’estudi d’arquitectura SUMO Arquitectes, s’ha implicat en el projecte del nou Centre Fraternal d’Òdena, l’edifici que acollirà la biblioteca, el centre de dia i el casal d’avis d’aquest municipi. El nou edifici respecta algunes estructures i elements de l’edifici ja existent, i entre d’altres manté una façana històrica.

L’equipament s’ha plantejat amb una qualificació energètica A, i aposta per la màxima eficiència energètica tant amb estratègies passives com amb una selecció acurada de les instal·lacions de clima, enllumenat i aigua calenta sanitària (ACS).

Algunes de les mesures adoptades passen per distribuir les obertures a les façanes amb orientació solar i reduir la demanda energètica amb una coberta i façanes ventilades. Per a la climatització i l’aigua calenta sanitària s’ha optat per instal·lar bombes de calor geotèrmiques, mentre que la qualitat de l’aire es garanteix amb filtres electroestàtics i l’abocament d’aigües funciona amb una xarxa separativa de les residuals i les pluvials.

.-