BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


26 d’abril 2011

Inaugurada l’escola bressol El Patinet de Sant Llorenç Savall


El passat diumenge 27 de març va tenir lloc l’acte inaugural de l’escola bressol el Patinet, a Sant Llorenç Savall. L’event va comptar amb la presència de nombreses autoritats polítiques de la vila i una gran afluència de vilatans encuriosits per aquest nou projecte que ha vist la llum. Durant l’acte es va presentar l’edifici projectat pel despatx d’arquitectura GiF i construit per l’empresa MAHECO, i en què la participació d’Àbac enginyers ha estat clau per a la sostenibilització de l’edifici.

Tal i com va explicar la representació d’Àbac enginyers a tots els presents, les claus han estat d’una banda la reformulació de les fonts energètiques de l’edifici amb la implantació d’un sistema de biomassa i d’altra el treball per a la obtenció de la certificació energètica A, la màxima qualificació energètica a la que poden optar els edificis a l’estat espanyol. Finalment es va exposar el procés pel qual, gràcies a l’experiència d’Àbac enginyers en matèria de sostenibilitat i subvencions, l’Ajuntament ha aconsseguit diversos ajuts per les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat.

A més, Àbac enginyers ha gestionat amb èxit l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall al prestigiós programa europeu Green Building, que premia i atorga la categoria de socis a aquelles entitats reconegudes pel seu esforç en matèria d’eficiència energètica al llarg de tot el territori de la Europa comunitària. El programa Green Building impulsat per la Unió Europea des de la seva seu central de Brusel·les, ha reconegut la gran tasca de l’Ajuntament amb la construcció d’un equipament que estalvia més d’un 25% d’energia en referència a altres edificis similars, i converteix d’aquesta manera a la Vila de Sant Llorenç Savall i al seu Ajuntament en el primer de Catalunya en aconsseguir aquesta important certificació, i la segona d’Espanya només 3 mesos pel darrera de la vila d’Ultzama, a Navarra.

D’altra banda, amb aquest nou èxit Àbac enginyers se sitúa com a una de les consultories liders a Espanya i Europa en la promoció del Green Building program, amb 7 equipaments presentats durant el 2010 als que cal sumar-hi l’edifici Alexandra, que ja va ser gualardonat a la Fira Internacional de Madrid, Genera 2009. Així doncs, Àbac enginyers dóna continuïtat a una clara aposta per un futur sostenible i la seva difusió, peça clau del canvi social i econòmic que el món sencer tot just està començant a descobrir.

Per a més informació, visiteu el web:

http://www.savall.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=399&Itemid=2