BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


01 de desembre 2009

HABITATGES MUNICIPALS DE SABADELL S.A – PRIMER PARTNER ESPANYOL EN EQUIPAMENTS MUNICIPALS DEL PROGRAMA GREEN BUILDING DE LA COMISSIÓ EUROPEA

Aquest mes de Novembre, VIMUSA (Habitatges Municipals de Sabadell S.A) ha estat la primera empresa a nivell nacional que entra a formar part del programa europeu GREEN BUILDING com a “partner” a través d’un projecte d’equipament social i municipal com és el cas del projecte ALEXANDRA.

Aquest projecte, ja havia rebut reconeixement a nivell europeu amb la seva participació a diferents fires internacionals celebrades aquest any 2009 – GENERA’09 (Madrid) i European Energy Forum 2009 (Bilbao) – on ÀBAC Enginyers va presentar el projecte de VIMUSA com a exemple i model a seguir per la integració de mesures d’alta eficiència energètica i d’energies renovables.

Des d’un primer moment, el centre nacional del projecte Green Building a Espanya, Grup CREVER de la Universitat Rovira i Virgili, va mostrar el seu entusiasme amb la participació de VIMUSA amb un edifici tan singular com l’ ALEXANDRA.

L'edifici, va ser dissenyat en el 2005 pels arquitectes Ricard Perich, Eduard Freixas i Rafel Gálvez en col·laboració amb Jan Puig, Ferran Carbó i Xavier Báez, tots ells integrants de l'equip tècnic de VIMUSA, la societat municipal de l'habitatge de Sabadell, i forma part del pla local per a la creació d'habitatge social.

Certificat per l'equip de ÀBAC Enginyers, enginyeria especialitzada en el comportament energètic d'edificis i la integració arquitectònica d'energies renovables, l’edifici recull uns valors que li han permès superar amb escreix els valors marcats per la normativa vigent i excedir el nivell reconegut com a edifici del programa Green Building.

Durant la fase de qualificació i certificació energètiques, l'equip de ÀBAC Enginyers va assessorar i va redefinir energèticament el complex perquè totes les solucions constructives i funcionals, projectades per en Toni Márquez i el seu equip, poguessin ser simulades mitjançant les eines LIDER i CALENER, documents reconeguts pel codi Tècnic de l'Edificació i el RD 47/2007 sobre certificació energètica d'edificis.

La col·laboració entre Àbac Enginyers i VIMUSA s'emmarca dintre del compromís d'ambdues entitats en el desenvolupament de solucions de respecte al medi ambient i estalvi energètic en els edificis.

VIMUSA optarà aquest proper any al premi a millor projecte Green Building 2009 (2009 European GreenBuilding Programme Annual Award) en la gala de premis que es realitzarà a la 6a 6th International Conference on Improving Energy Efficiency in Commercial Building, IEECB'10 de Frankfurt del 13 al 14 d’Abril del 2010.

SOBRE EL PROGRAMA GREEN BUILDING

El programa GreenBuilding, iniciat per las Comissió Europea, té com objectiu millorar del rendiment energètic i ampliar la integració d'energies renovables en edificis no residencials a Europa en un programa voluntari.

El projecte GreenBuilding dóna suport al programa GreenBuilding a nivell nacional a través de punts de contacte nacionals i actualment 13 països estan participant en el programa essent Polònia l'últim punt de contacte nacional obert aquest estiu.

La fase experimental del projecte (2005-2006) ha rebut suport per la Comissió Europea a través del seu Programa d’Energia Intel·ligent iniciat a deu països europeus i, al final de la fase pilot de dos anys, es van adherir una gran quantitat de partners (nous soci)s i endorsers (empreses col·laboradores) i entre ells companyies repartides per tot Europa.

Actualment les empreses adherides al programa com a partners són 155 i 48 és el número d’empreses col·laboradores.
.-