BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


08 de desembre 2009

El kilovatio (KW) más eficiente es aquel que no se consume....


Aquesta és una de les frases que no pot faltar a cap article, jornada, ponència o similar que faci referència a l’eficiència energètica. Definitivament, s’ha convertit en un clàssic del sector.

Amb aquesta introducció comença l’article publicat ara fa unes setmanes a El Periódico de Catalunya que fa referència a la nova iniciativa del Govern per al finançament del canvi de tancaments en edificis existents.

Els professionals del sector de l’edificació, valoren cada vegada més la importància en el desenvolupament en les fases de disseny inicial d’estudis comparatius de tancaments , avaluacions de transmitàncies, seleccions de solucions i funcionalitat vs. pressupost...

A més, la definició d’aquests elements passius serà la que ens delimitarà la demanda energètica d’aquest edifici i per tant, abans de pensar com realitzarem el subministrament energètic i quina serà la seva font d’energia (gas-oil, gas, biomassa...), serà interessant treballar sobre aquestes solucions constructives que ens permetran reduir les necessitats energètiques de l’edifici.

Aquest és un procés que ens ha proporcionat suficient coneixement com per a ser aplicat en el nostre parc d’edificis existent. Ara només cal que la selecció d’aquestes solucions i l’execució de la seva substitució es faci aprofitant aquesta experiència prèvia i totes les dades que ens facilitaran la seva optimització.

El kilovatio (KW) más eficiente es aquel que no se consume.... y es que si hay que consumir se consume pero, consumir por consumir, es tonteria...


.-