BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


10 de setembre 2008

Impressionant integració arquitectònica al Bahrein World Trade Center

Ja teníem ganes de començar a percebre com l'arquitectura dóna pas a integracions de les energies renovables i conceptes energètics més avançats, encara que sigui a mode de projectes molt vanguardistes i costosos.
Un clar exemple és el Bahrein World Trade Center, el primer edifici que incorpora 3 aerogeneradors que produiran, gràcies a les especials condicions climàtiques de la zona, més de 1.200MWh anuals, el que permetrà reduir el consum de l'edifici d'oficines fins al 15%.
El complex format per dos edificis, que han estat objecte d'un reportatge produït per National Geographic Channel, ha estat dissenyat per WS Atkins & Partners i compta, a més de la generació mitjançant energia eòlica, amb un alt grau d'eficiència de la seva envolvent tèrmica així com equips de climatització i enllumenat de baix consum energètic, el que permet reduir fins a un 50% del consum energètic total.
Així doncs, veiem com el discurs que Àbac enginyers ha estat promovent a nivell local o autonòmic pren també força a nivell internacional, demostrant que l'arquitectura i la eficiència energètica poden (o més aviat han) de donar pas a una nova forma de cocenbre els edificis i els espai urbans.
Abaix trobareu alguns fragents del reportatge de National Geographic Channel en què es mostra el muntatge de les turbines:

Video 1 de 5:


Video 2 de 5:


Video 3 de 5:


Video 4 de 5:


Video 5 de 5: