BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


02 de juliol 2008

Guía de Rehabilitación Energética de Edificios de Viviendas

La Comunidad de Madrid va presentar el passat mes de Març la “Guía de Rehabilitación Energética de Edificios de Viviendas” mitjançant la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines.

Amb aquesta guia es pretén conscienciar als ciutadans de la importància d’una rehabilitació amb criteris energètics, així com solucions tècniques per a dur-les a terme.

Rehabilitacions de façanes i cobertes amb aïllament tèrmic, rehabilitació tèrmica de tancaments, impermeabilització de cobertes, energia solar tèrmica, calefacció d’alta eficiència energètica....

Totes aquestes mesures poden ser introduïdes en les reparacions puntuals necessàries per a solucionar problemes com humitats, substitució de finestres, canvis de canonades, etc. I suposant un extracost mínim, porten associats uns estalvis energètics molt importants durant molts anys.

Donades les condicions de dependència energètica i que els edificis de les poblacions són responsables de gairebé un 25% del consum total d’energia, la reducció del consum energètic dels edificis s’ha convertit en una prioritat i les administracions públiques hauran de posar els recursos pertinents per aconseguir aquest objectiu.