BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


09 d’octubre 2008

Biomassa a la porta de casa

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) posarà a prova aquest proper hivern el seu sistema de combustió de biomassa del que disposa a la seva nova seu.

Són 3.000 m2 d’instal·lacions i l’avantatge principal d’aquesta finca és que disposa de la matèria primera del seu sistema de calefacció a la porta mateixa de casa. Aquesta calefacció funciona amb restes forestals que es troben en els boscos que envolten l’edifici.

Tot i que aquesta és una tecnologia molt estesa i consolidada en els països nòrdics reduint el consum de combustibles fòssils, en el nostre territori tot just comença la seva consideració de solució alternativa als sistemes de calefacció més convencionals.

En el nostre cas, Àbac Enginyers ja ha apostat en varis projectes per la biomassa, sempre i quan es donin les condicions necessàries per la seva bona implementació.

Per més informació de la noticia, podeu seguir aquest enllaç.