BENVINGUTS!

Benvingut al blog d'Àbac Enginyers. En aquest espai de la xarxa, podràs trobar notícies, activitats i inquietuds relacionades amb Àbac Enginyers i els seus col·laboradors. Esperem que sigui del teu interès!

Nulla dies sine linea

“Pain is inevitable. Suffering is optional.”

(Haruki Murakami - What I talk about when I talk about running)


27 de juliol 2011

e-butlletí No. 5 Juliol 2011

L'ICO destaca l'activitat compromesa d'ÀBAC en una entrevista

imagen

El darrer newsletter del Instituto de Crédito Oficial (ICO) destaca l’activitat d’Àbac Enginyers, com una empresa “molt compromesa amb l’entorn on desenvolupa la seva activitat” i “un referent dins el camp de l’enginyeria i consultoria en eficiència energètica i integració d’energies renovables”. El director executiu d’Àbac Enginyers, Miquel Sánchez, parla de l’activitat de l’empresa en una extensa entrevista, on destaca la importància d’aplicar l’enginyeria sostenible als projectes d’inversió de les empreses espanyoles.
L’entrevista destaca les solucions específiques que aporta el despatx a cada projecte, “que són capaces d’estalviar més d’un 73% en consum energètic”.
A dia d’avui, la rendibilitat econòmica de qualsevol inversió prima per sobre de qualsevol altre valor, i “s’ha de fer un gran esforç en quantificar els beneficis que les inversions en eficiència energètica reportaran a l’empresa, a nivell econòmic i de posicionament en el mercat”, explica.
Entrevista completa al newsletter d'ICO

Instal·lació d'una planta de cogeneració de 200 kWe al Club Natació Manresa



El passat 29 de juny es va fer la posada en marxa una planta de cogeneració d’alta eficiència energètica al Club Natació de Manresa. L’equip pot produir 200 kW elèctrics, que seran exportats a la xarxa elèctrica, i 293 kW tèrmics, que serviran per a l’escalfament d’aigua de les piscines, aigua calenta sanitària i la calefacció, i permetrà un estalvi significatiu en el consum de gas per part del club.

La realització d’aquesta instal·lació ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la instal·ladora Instalgroup X.I.Q. i l’enginyeria Àbac Enginyers. En les properes setmanes continuaran amb noves posades en marxa d’instal·lacions al Club Natació Granollers i Club Natació Sant Feliu, entre d’altres actuacions relacionades amb sistemes energètics d’alta eficiència.

Celebrem l'inici de l'estiu.... però no tanquem per vacances


A Àbac Enginyers hem celebrat l’inici de l’estiu amb una excursió als estanys de Malniu, una ruta de 4 quilòmetres amb un desnivell lleuger, ideal per a dur a terme en grup. La ruta recorre els estanys de Malniu, Mal i Guils, a 2.250 metres d’alçada. L’excursió ha servit per donar el tret de sortida a l’estiu, tot i que a Àbac no tancarem per vacances. Les oficines estaran obertes durant tot el mes d’agost, amb horari intensiu, de 8 del matí a 3 de la tarda.

Ruta als estanys de Malniu